Úszás

Angolna Alapítvány Úszásoktatás:
Érdeklődni: M. Kecskés Edit

TEL.: 06-30/281-3536 

https://www.facebook.com/angolnaalapitvany/?fref=ts

1-2 FŐS VÍZHEZSZOKTATÁS, ÚSZÁSOKTATÁS, GYÓGYÚSZÁSOKTATÁS:

BABAÚSZÁS  az Oázisban!
Programunk célja, hogy feloldjuk a napi monotóniát, felszabadultságot, felüdülést hozzunk testnek és léleknek egyaránt, központba állítva a gyermek egészségét.
Nem az úszás feltétlen megtanítása a rendszeres lubickolás haszna, hanem hogy a babák élettere kibővüljön, élményvilága tartalmasabb, a szülő-gyermek kapcsolat intenzívebb, intimebb legyen.
A babaúszás általános célja a speciális motorikus fejlesztés, a szociális viselkedés javítása és a gyermek pszichikai-fizikai fejlődése. Az anyával és/vagy apával történő úszás előterében mindig az öröm áll. A vízi foglalkozások alatt a szülő és a gyermek fontos közös tapasztalatokat gyűjthetnek a kommunikáció, a bizalom, a szeretetteljes kapcsolattartás terén.

A babaúszás a gyermeket gyakran előnyökhöz juttathatja a testi-szellemi fejlődés terén kortársaival szemben. A pozitív hatások megmutatkozhatnak a vérkeringésben, a tüdőteljesítményben, fokozza az izmok erejét és a gyermek szociális fejlődése és magatartása is kedvezően befolyásolható.
A vízben való mozgás egy korai koordinációs és ügyességi kihívás. A gyermek egyensúlyérzékelése könnyedén fejlődhet a majdnem súlytalan állapotban. A víz ideális közeg számukra.
Egyéb kedvező hatás, hogy a babák mélyebben és nyugodtabban alszanak a fizikai terhelés után, megelőzhetők a mai társadalomra jellemző gyakori testtartási hibák, fejleszthető a központi idegrendszer, valamint a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség is fokozódhat.
A csecsemőkorban szerzett első tapasztalatok az egész életre hatással lehetnek
A babaúszás kezdő időpontjára vonatkozó tanácsok igen különbözőek, mégis megegyeznek abban, hogy az első életévben elkezdett foglalkozás a leghatékonyabb (kezdetben kádúszás, majd uszodai babaúszás): 3-4 hónapos kortól (kötelező oltások után), de még 6-7 hónapos kor előtt, hogy a búvár reflex ne múljon el.
Ez a velünk született reflex a légzés reflex-szerű kihagyása. Lényege, hogy ha a babák vizet éreznek arcukon, a külső légutakban, akkor azonnal bezárják a hangrésüket, szájukat, orrukon levegőt fújnak ki (buborék fújás). Ez megakadályozza, hogy a baba vizet nyeljen.
Tanfolyami óráink több részből tevődnek össze:
1. Babamasszázs (szülő végzi, kis masszírozás, test-torna)
2. Babaúszás (játékos vízhez szoktatás, imitált és valódi merülés, felkészülés az uszodaérettségre)
3. Önfeledt játék és szeretet a mamával-papával

Önfeledt játék és pancsolás a víz felett, és néhány lopott pillanat a mamával-papával a víz alatt.
Egy óra, amikor a medence megtelik apróságokkal, akik alig várják, hogy a jól begyakorolt gyerekdalok után végre a víz alá merülhessenek.

Egy jókedvű társaság, és rengeteg közös élmény. Csodálkozzon rá Ön is babája mosolyára, amint először indul felfedezésre a víz alatti világba.

Még soha nem voltak babaúszáson? Itt a lehetőség, hogy kipróbálják!
Már rendszeresen gyakorol a kis búvár?
Akkor Önnek nem meglepetés, hogy gyermeke már néhány napos rendszeres gyakorlással milyen sokat fejlődik!
A „Pancs-Mancs” baba-mama program alapítója, Kiss Ildikó szakértelme és gyermekszeretete a biztosíték arra, hogy minden babával kiválóan foglalkozik minden alkalommal.
BŐVEBB INFORMÁCIÓ: Kiss Ildikó 3620-999-6284

További képek